W kodzie też jest sztuka, ...finezja, spryt.Procesor to procesor, ale od nas zależy co i jak robi i lubię z założenia takie firmy jak "Beautiful Code" ahahahaHenryk pisze:ale czego pięknego mam szukać w zamkniętej czarnej kostce mikroprocesora
Jakie macie hobby ?
- niveasoft
- Kontakt:
Re: Jakie macie hobby ?
- niveasoft
- Kontakt:
Panie Henryku zakupiłem taki dzwonek ze sklejonych ziaren słonecznika...kamere odwróciłem żeby nie patrzyła na śnieg którego tu od wczoraj mam znowu mnóstwo. Kamera patrzy na dom i balans bieli jest lepszy
Poproszę pana o rozpoznanie kilku ptaków jak wyciągnę klatkę z filmu. Mam tak ptaki które do mnie przylatują a nie wiem co to "som za jakie" .
Godom tak dlatego że dostołech paczka ze śląska od kumpla...z frankfurterkami Na Podkarpaciu takich nima.
Poproszę pana o rozpoznanie kilku ptaków jak wyciągnę klatkę z filmu. Mam tak ptaki które do mnie przylatują a nie wiem co to "som za jakie" .
Godom tak dlatego że dostołech paczka ze śląska od kumpla...z frankfurterkami Na Podkarpaciu takich nima.
- Henryk
witam
Wychodzi tego więcej i na dłużej wystarczy
Ja Chopie dowej te ptoki na tapeta , łobejrzymy co to furgo kole chałpy
Kto mo ptoka , tyn mo filmik z ptokami dzisiejsze dokarmianie .
Panie Bartku ,owszem , napisanie kodu jest sztuką i wymaga całkiem sporej wiedzy , ale po wgraniu do procka nikt nie zobaczy tego trudu
Przez pierwszy miesiąc też kupowałem gotowe kule tłuszczowe , dzwonki itp. , taniej wychodzi zrobić bloki z ziarnem samemu tak jak pisałem wcześniej .niveasoft pisze: ↑22 lut 2020, 6:13Panie Henryku zakupiłem taki dzwonek ze sklejonych ziaren słonecznika...kamere odwróciłem żeby nie patrzyła na śnieg którego tu od wczoraj mam znowu mnóstwo. Kamera patrzy na dom i balans bieli jest lepszy
Wychodzi tego więcej i na dłużej wystarczy
Ja Chopie dowej te ptoki na tapeta , łobejrzymy co to furgo kole chałpy
Kto mo ptoka , tyn mo filmik z ptokami dzisiejsze dokarmianie .
- niveasoft
- Kontakt:
Panie Henryku. Czy może Pan opisać i zdradzić jak robi się te bloki dla ptaków. Sugeruję osobny wątek
Chodzi o to że dzisiaj/wczoraj przyjeżdzam do sklepu typu "rolnik" i chcę kupic ziarno dla moich podopiecznych a Oni mówią "nie ma".
Długo się nie zastanawiając wziąłem dwa dzwony, jeden ze słonecznika, a drugi z mieszanki
To po to by była ciągłość i ptaków nie odzwyczajać...ale to kosztowało 5,5zł + 6,5zł Nima żartóF A ptaki to rozmontują w dwa dni.
Normalnie to wydaję 7zł na 2kg ziarna ...
...
Wszystko ma minusy, ale tez plusy.. Dudusie czyli dzięcioły siedzą na tym dzwonku dłuuuuugo
Proszę o instrukcje jak sie robi te bloki z ziarnem
Wczoraj dzięcioł siedział chyba z 15 minut zanim się nażarł To i był czas go pocykać
Chodzi o to że dzisiaj/wczoraj przyjeżdzam do sklepu typu "rolnik" i chcę kupic ziarno dla moich podopiecznych a Oni mówią "nie ma".
Długo się nie zastanawiając wziąłem dwa dzwony, jeden ze słonecznika, a drugi z mieszanki
To po to by była ciągłość i ptaków nie odzwyczajać...ale to kosztowało 5,5zł + 6,5zł Nima żartóF A ptaki to rozmontują w dwa dni.
Normalnie to wydaję 7zł na 2kg ziarna ...
...
Wszystko ma minusy, ale tez plusy.. Dudusie czyli dzięcioły siedzą na tym dzwonku dłuuuuugo
Proszę o instrukcje jak sie robi te bloki z ziarnem
Wczoraj dzięcioł siedział chyba z 15 minut zanim się nażarł To i był czas go pocykać
- Henryk
- niveasoft
- Kontakt:
Panie Henryku fotki będą na pewno Problem w tym, że ta kamera niby 4K to taka najtańsza sportowa i ją dostałem za darmo. Teraz wiem dlaczego. Te 4K to robi tylko 10 klatek/s a i tak wydaje mi się to naciągane. Tylko obraz ma duży format, ale nawet w zwykłym 1080p widać ziarno. To jakieś oszustwo jest i pewnie 720p cyfrowo rozciągane.
Mam też iPhone, ale wersję SE i on tez nie grzeszy aparatem jak trzeba zrobić zoom.
Tak więc dzisiaj, specjalnie do ptaków, zakupiłem lustrzankę Sony z 15 krotnym zoomem optycznym Nie dałem dużo bo to używka z lombardu. Głupi nie jestem. Tylko ptaki chcę uwiecznić
Miałem do wyboru kupić Xiaomi 10T który mi niepotrzebny, albo taki tańszy sprzęt używany który potem może sobie leżeć. U mnie nie ma nawet ładnej sasiadki żeby ja podglądać tym 15 krotnym zoomem ahahahaha
Foty będą. Kurier ma być w poniedziałek Bogatek już nie cykam, ale za to z nowości mam modraszki i kosy Innego rozpoznałem - to kowalik.
Poniżej fota z iPhone - marna jakość, sam Pan widzi.
Mam też iPhone, ale wersję SE i on tez nie grzeszy aparatem jak trzeba zrobić zoom.
Tak więc dzisiaj, specjalnie do ptaków, zakupiłem lustrzankę Sony z 15 krotnym zoomem optycznym Nie dałem dużo bo to używka z lombardu. Głupi nie jestem. Tylko ptaki chcę uwiecznić
Miałem do wyboru kupić Xiaomi 10T który mi niepotrzebny, albo taki tańszy sprzęt używany który potem może sobie leżeć. U mnie nie ma nawet ładnej sasiadki żeby ja podglądać tym 15 krotnym zoomem ahahahaha
Foty będą. Kurier ma być w poniedziałek Bogatek już nie cykam, ale za to z nowości mam modraszki i kosy Innego rozpoznałem - to kowalik.
Poniżej fota z iPhone - marna jakość, sam Pan widzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Henryk
Witam
Panie Bartku , na temat kamerek nie będę się wypowiadał , bo nie warto szkoda słów .
Duduś przy karmniku bardzo mi się podoba "moje" dudusie już prawie rozwaliły karmnik
Pozwolę sobie na fotoporadę nie ważne czym robisz zdjęcia , ważne aby aparat był ustawiony na stabilnym podłożu .
Możesz się o tym przekonać osobiście . iPhona ustaw na wyzwalacz głosem , a jego ułożyć na parapecie , gdziekolwiek by sobie stabilnie stał .
Ustawić zoom i czekać na " ofiarę " . Fotki będą zdecydowanie lepsze , gwarantowane .
Powodzenia w łowach
Panie Bartku , na temat kamerek nie będę się wypowiadał , bo nie warto szkoda słów .
Duduś przy karmniku bardzo mi się podoba "moje" dudusie już prawie rozwaliły karmnik
Pozwolę sobie na fotoporadę nie ważne czym robisz zdjęcia , ważne aby aparat był ustawiony na stabilnym podłożu .
Możesz się o tym przekonać osobiście . iPhona ustaw na wyzwalacz głosem , a jego ułożyć na parapecie , gdziekolwiek by sobie stabilnie stał .
Ustawić zoom i czekać na " ofiarę " . Fotki będą zdecydowanie lepsze , gwarantowane .
Powodzenia w łowach
- niveasoft
- Kontakt:
Okay. To nagrałem wczoraj jak śnieg dopiero zaczynał padać. Dzisiaj mam śniegu po kostki albo i więcej a przed chwilą po drodze jechał pług śnieżny.
Na filmie bogatki, kowaliki i ..dzięcioły - tak są dwa na raz. Zauważcie w tle mój drugi karmnik ze słoniną i do niego w połowie filmu też przyleciał dzięcioł.
Jest tam tez taki malutki czarno-biały i chyba modraszki. Zrobiłem kilka zdjęć z daleka, ale nie wyszły więc poczekam na lepszy aparat.
Film nakręcony specjalnym wysięgnikiem który zmontowałem w piątek W 4K miał 15GB więc musiałem go trochę zmniejszyć ahahahaha
Z tymi bogatkami to tam mam lotnisko Heathrow - taki ruch
Na filmie bogatki, kowaliki i ..dzięcioły - tak są dwa na raz. Zauważcie w tle mój drugi karmnik ze słoniną i do niego w połowie filmu też przyleciał dzięcioł.
Jest tam tez taki malutki czarno-biały i chyba modraszki. Zrobiłem kilka zdjęć z daleka, ale nie wyszły więc poczekam na lepszy aparat.
Film nakręcony specjalnym wysięgnikiem który zmontowałem w piątek W 4K miał 15GB więc musiałem go trochę zmniejszyć ahahahaha
Z tymi bogatkami to tam mam lotnisko Heathrow - taki ruch
- Henryk
Witam
No piękny ruch przy karmnikach ale prosze ten pierwszy rozbujany karmnik zablokuj aby się tak nie bujał można dostać choroby morskiej oglądając film
Widujesz u siebie wróble u mnie jest ich bardzo mało , można nawet powiedzieć , że populacja wróbla powoli zanika
No piękny ruch przy karmnikach ale prosze ten pierwszy rozbujany karmnik zablokuj aby się tak nie bujał można dostać choroby morskiej oglądając film
Widujesz u siebie wróble u mnie jest ich bardzo mało , można nawet powiedzieć , że populacja wróbla powoli zanika
- niveasoft
- Kontakt:
Aparat już jest. Cyka cudnie. Zdjęć dzięcioła pewnie macie już dość, ale to zdjęcie pokazuje co ten aparat potrafi. Wszystkie zdjęcia cykane przez zamknięte okno a do tego karmnika z tego okna mam około 20m. Robię zooma i cykam
Co do wróbli to mam tu takie maleństwo biało czarne i będę prosił o rozpoznanie jak go ustrzelę, ale na razie proszę podpowiedzieć co to mogą byc za jakie (te dwa inne ptaszyska)
Zdjęcia kiedyś będą lepsze. Na razie aparat mam jeden dzień
Co do wróbli to mam tu takie maleństwo biało czarne i będę prosił o rozpoznanie jak go ustrzelę, ale na razie proszę podpowiedzieć co to mogą byc za jakie (te dwa inne ptaszyska)
Zdjęcia kiedyś będą lepsze. Na razie aparat mam jeden dzień
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.