Mnogość bibliotek w środowisku Arduino może przyciągać.
Odpycha natomiast te IDE czyli prymitywne środowisko programisty.
Jest ciekawa alternatywa jeśli ktoś lubi i docenia IntelliSense, kolorowanie i inne udogodnienia lepszych edytorów kodu.
Można dodać do AtmelStudio "ArduinoPlugin".
Wszystko wygląda lepiej, można otwierać kilka kart, kolorowanie na poziomie...i do tego IntelliSense
Specjalnie zrobiłem screen po tym jak "wcisnąłem kropkę"
IDE od razu podpowiada jakiej metody mogę użyć dla tego stringa czyli co mam do wyboru
Programuje płytki Arduinowe tak samo jak oryginalne Arduino, jak nie lepiej, bo kompilowanie idzie tu dużo szybciej (nie wiem dlaczego).
Plugin można bezpłatnie użytkować przez 90 dni. Potem chcą 45$ co z VATem przekłada się u nas na ~200zł
Nikogo nie namawiam. Kwestia wyboru Polecam jednak wypróbować
Arduino w AtmelStudio
- niveasoft
- Kontakt:
Arduino w AtmelStudio
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niveasoft
- Kontakt:
Re: Arduino w AtmelStudio
Hallo Panowie. Naprawdę zapomniałem o tym napisać.
Odnowienie licencji na ten rok kosztowało mnie 86zł a to już nie jest aż tak strasznie dużo.
Postanowiłem to odnowić/przedłuzyć bo to naprawdę lepsze IDE a 90zł mogę dać za lepsze samopoczucie
Co ciekawe - dostałem za darmo - plugin do Visual Studio 2022 bo być może nie będzie nowego dla Atmel Studio7.
No mam obydwa i działają.
Odnowienie licencji na ten rok kosztowało mnie 86zł a to już nie jest aż tak strasznie dużo.
Postanowiłem to odnowić/przedłuzyć bo to naprawdę lepsze IDE a 90zł mogę dać za lepsze samopoczucie
Co ciekawe - dostałem za darmo - plugin do Visual Studio 2022 bo być może nie będzie nowego dla Atmel Studio7.
No mam obydwa i działają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.