NoSave Tool

Pytania, instrukcje
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1212
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

NoSave Tool

Post autor: niveasoft » 17 sie 2015, 13:13

STRONA PROGRAMU GDZIE MOŻNA ZOBACZYĆ DWA FILMIKI -> https://bart-projects.cba.pl/Nosave.html

Domyślnie Bascom przed wejściem w procedurę obsługi przerwania wypycha wszystkie rejestry co mu zajmuje trochę czasu.
Poniższe narzędzie potrafi sprawdzić które rejestry zostały użyte do obsługi przerwania. Wtedy wiemy, że tylko te należy wypchnąć, czyli zachować wartości w nich przechowywane tak by po powrocie z przerwania znów miały te same wartości.
Narzędzie generuje gotowe kody do wklejenia w opracowywany program.

Obrazek
Press
Posty: 65
Rejestracja: 21 sty 2018, 23:08

Re: NoSave Tool

Post autor: Press » 12 lip 2019, 6:31

Czy ten programik można gdzieś jeszcze pobrać, czy to już utajniony projekt? :)
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1212
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: NoSave Tool

Post autor: niveasoft » 12 lip 2019, 7:48

Nie udostępniam go za friko :P
Możesz napisać email do bartek.niveasoft@gmail.com lub na nowy, na który będę migrował bartek.niveasoft@pm.me (protonmail :D)
Awatar użytkownika
pimowo
Posty: 392
Rejestracja: 28 maja 2016, 10:07

Re: NoSave Tool

Post autor: pimowo » 12 lip 2019, 8:03

niveasoft pisze:
12 lip 2019, 7:48
Nie udostępniam go za friko :P
Tak z ciekawości... Ile trzeba zapłacić dolarów? :)
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1212
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: NoSave Tool

Post autor: niveasoft » 12 lip 2019, 8:12

Z racji tego, że zapytań o program trochę było to w Thunderbirdzie mam zainstalowaną świetną wtyczkę z gotowymi odpowiedziami na niektóre emaile :P
Napisz to dostaniesz odpowiedź ahahaha :D

Naprawdę testowałem TheBat, Outlook z Office, ale Thunderbird ma najlepszą wyszukiwarkę w archiwum poczty ;)
Awatar użytkownika
pimowo
Posty: 392
Rejestracja: 28 maja 2016, 10:07

Re: NoSave Tool

Post autor: pimowo » 14 lip 2019, 18:07

Już wszystko wiem, ale tak swoją drogą to przydałby się "sklepik" ;)
Press
Posty: 65
Rejestracja: 21 sty 2018, 23:08

Re: NoSave Tool

Post autor: Press » 05 wrz 2019, 16:52

Mogę pomarudzić? :D

Na początek drobiazg...
Jeśli w kodzie Bascom wpiszemy "nosave" zamiast "Nosave" to w NoSave Tool przerwanie jest widoczne jako "with save" i przycisk od niego nie aktywny.
Drobiazg, ale jeśli planowane są aktualizacje, to warto poprawić.

Drugiej sprawy nie rozumiem.
nst.jpg
No i dlaczego nie widzi przerwania od Int0?

Programik jest co prawda testowy i to przerwanie dodane tak z czapy, więc nie analizujcie go pod względem logicznym.
Ale czemu NS Tool go nie widzi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1212
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: NoSave Tool

Post autor: niveasoft » 06 wrz 2019, 11:20

U siebie w Bascom mam włączoną opcję "Reformat BAS files" i każdy wyraz zaczyna się u mnie automatycznie z dużej litery.
Być może zmienię parsowanie na takie które najpierw zamienia wszystko na lowercase bo teraz program szuka chyba słowa "On" a nie "on" :D
Nie było mi to wcześniej potrzebne i dlatego wyszło dopiero teraz. Ilu programistów tyle przyzwyczajeń... :D
Press
Posty: 65
Rejestracja: 21 sty 2018, 23:08

Re: NoSave Tool

Post autor: Press » 06 wrz 2019, 14:02

A widzisz.
Poszukam tej opcji w ustawieniach.
Nie jestem purystą w takich detalach składni i jak mi się napisze tak jest :D
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1212
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: NoSave Tool

Post autor: niveasoft » 06 wrz 2019, 14:15

Tu się wkradł mały błąd bo "Reformat BAS files" poprawia automatycznie takie kody z internetu przy otwieraniu. Żeby edytor sam pilnował dużych liter i nawet odstępów "jednej spacji" to trzeba wybrać "Reformat code" tyle że znów "Dont change case" pozwala pisać takie nazwy "BtnStartStop" itp :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ