W jakim programie projektujecie płytki ?

Awatar użytkownika
Henryk
Posty: 348
Rejestracja: 22 sty 2018, 17:20

Re: W jakim programie projektujecie płytki ?

Post autor: Henryk » 26 paź 2020, 9:35

Witam :D

Moje skromne potrzeby projektowe zaspokaja ExpressPCB , prosty w użyciu i taki powinien być program do projektowania płytek ;)
Mam również KiCad , którego czas bytności w PC się kończy . Jak dla mnie zbyt wiele klikania aby osiągnąć zamierzony cel .
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1221
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: W jakim programie projektujecie płytki ?

Post autor: niveasoft » 26 paź 2020, 10:18

Dopisałem więc ExpressPCB do nazwy nowego działu :P Hihi
Kiedyś robiłem jeszcze dwa projekty w Design Spark... może życia braknąć żeby je wszystkie "jakoś lepiej" poznać więc staram się skupić na jednym.
Awatar użytkownika
Henryk
Posty: 348
Rejestracja: 22 sty 2018, 17:20

Re: W jakim programie projektujecie płytki ?

Post autor: Henryk » 26 paź 2020, 10:41

niveasoft pisze:
26 paź 2020, 10:18
może życia braknąć żeby je wszystkie "jakoś lepiej" poznać więc staram się skupić na jednym.
Dokładnie tak jak piszesz ;) dobry program ,to taki który zaspokaja nasze podstawowe potrzeby .
Jest jeszcze równie dobry program Proteus , mam w archiwum jego starą kopię po moim dawnym upadłym zakładzie , niestety licencja przepadła wraz zakładem .
Bardzo dobrze się w nim pracowało , a symulacje układów działały wyśmienicie :)
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1221
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: W jakim programie projektujecie płytki ?

Post autor: niveasoft » 13 lut 2022, 20:41

Od wczoraj robię coś w nowym KiCad 6.0.1 bo to edycja już stworzonego w 5.1.1 projektu.
Najpierw na stronie przeczytałem listę zmian między 5 a 6 i mnie jeszcze bardziej przekonali.
No mówię Wam bajka w porównaniu do piątki! :D
Zaraz piątkę odinstaluję :P
Awatar użytkownika
Jacek
Posty: 384
Rejestracja: 25 kwie 2016, 19:14

Re: W jakim programie projektujecie płytki ?

Post autor: Jacek » 13 lut 2022, 20:45

Paweł Pikczu pisał mi że jak już zaimportujesz do 6 to nie ma powrotu projektu do 5 zrób kopię.
pozdrawiam Jacek.
ODPOWIEDZ