Esp32 Pwm

Tematy związane z pisaniem aplikacji na telefony, do naszych konstrukcji, w języku basic.
ODPOWIEDZ
grzeniu 73
Posty: 28
Rejestracja: 07 lip 2019, 0:32

Esp32 Pwm

Post autor: grzeniu 73 » 03 lip 2022, 17:33

Witam! Robił ktoś z was może pwm na esp ? Napisałem sobie obsługę programowa 6 pwm. Niby działa ale wolałbym sprzętowo to obsługiwać. Nie potrafię tego uruchomić, ani nawet znaleźć działający przykład. Oczywiście b4r
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1221
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: Esp32 Pwm

Post autor: niveasoft » 04 lip 2022, 0:28

Masz konto na B4X? Pytam bo jak się nie zalogujesz to nie widać wszystkich odpowiedzi.
To co w załączniku znalazłem w kilkanaście sekund. Dalej nie szukałem.
Mam nawet leżeć jeden taki moduł WROOM-32 z ESP32 odłogiem to jak coś to się potestuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
grzeniu 73
Posty: 28
Rejestracja: 07 lip 2019, 0:32

Re: Esp32 Pwm

Post autor: grzeniu 73 » 04 lip 2022, 17:11

Tak. Mam konto i od tego przykładu zacząłem. Próbowałem go na trzech różnych płytkach i zawsze po wgraniu i mam ciągły reset. Kombinowałem trochę ,szukałem i w końcu sie poddałem. Płytki to Esp32. Programowy działa prawie dobrze. Tylko przy wysyłaniu danych jest mrugniecie jakby timer się na chwile zatrzymywał.
Awatar użytkownika
niveasoft
Posty: 1221
Rejestracja: 17 sie 2015, 12:13
Kontakt:

Re: Esp32 Pwm

Post autor: niveasoft » 04 lip 2022, 17:30

Może pobawię się wieczorem jak trochę upał zelży.
Trochę to dziwne bo tam są dwa uC i jeden odpowiada za WiFi żeby drugi mógł robić coś innego.
grzeniu 73
Posty: 28
Rejestracja: 07 lip 2019, 0:32

Re: Esp32 Pwm

Post autor: grzeniu 73 » 04 lip 2022, 18:52

Może to nie same wysyłanie miesza, a odczyt z DHT22. Nie wiem czy tam nie ma w bibliotece jakiegoś delay. Tak czy inaczej chciałem ogarnąć pwm sprzętowy.
edit:
Jako,ze zacząłem temat to go dokończę. Może sie komuś przyda. Do kodu zalaczonego przez Bartka tzeba dodac jedna linijke.
W appstart

Kod: Zaznacz cały

Private Sub AppStart

RunNative("initialize",Null)
end sub
Nie bylo inicjalizacji przez co program sie resetowal.
ODPOWIEDZ