Jest tyle pasma gdzie można słuchać analogowo , to chwilowo mogę sobie odpuścić cyfrowe emisje
Pierwszy sukces już mam na mojej małej GP 1/4, pasmo 10m 28.500 CR5T Portugalia .
A to tylko za sprawa dobrej propagacji wczoraj akurat dotarła do ziemi dość spora porcja energii ze słońca.
10 metrów stało się bardzo aktywne.
Normalnie jest tam cisza.
Witaj Jacku
Prawdopodobnie odebrałbym SR9TG , SR9DX ale to cyfrówki w stronę Katowic marne szanse , ale kto wie .
Siedzę w Zabrzu
Czytałem dzisiaj o magnetycznych antenach , coś tam wymodzę doświadczalnie .
A to tylko za sprawa dobrej propagacji wczoraj akurat dotarła do ziemi dość spora porcja energii ze słońca.
10 metrów stało się bardzo aktywne.
Normalnie jest tam cisza.
Propagacja propagacją , ten którego słuchałem sypał 1KW
Trochę za późno się obudziłem by włączyć nagrywanie , mam tylko kawałeczek wywołania .
Jak już rozmawiamy o antenach to ja dysponowałem do niedawna czymś takim
Video zrobione zaraz przed sprzedażą pokazuje sterownik do obracania i podnoszenia wojskowego masztu pneumatycznego Brytyjskiej firmy CLARK SCAM12.
Obrotnica polskiej produkcji Alfaspid.
Antena na 7 pasm amatorskich produkcji Juliana SP3PL.
Sterownik mojego pomysłu i wykonania.
Paweł gratuluje projektu , ładny zestaw .
Ja też mogę się pochwalić wczorajszymi osiągnięciami z nasłuchu . Na szybko wgrałem HDSDRa do laptopa i przeniosłem się do innego okna .
Program bez kalibracji to też wskazania będą błędne . Jestem mile zaskoczony nasłuchem na 439 MHz , jak dla mnie super działa ten mój skromny zestaw za 100 zł.
Henryku dzisiaj 0 16 startuje balon http://sp7pki.iq24.pl/default.asp?grupa ... ak#7877670
można odbierać na 144.500 MHz SSTV emisja FM u mnie wczorajszy który startował z Wrocławia o 19 był słyszany na 59 w Pelplinie był wówczas o ile dobrze pamiętam na wysokości ponad 22 km