Emulator DS18B20
- pimowo
- niveasoft
- Kontakt:
Re: Emulator DS18B20
Ten OLED jest taki malutki, że to może być niewygodne klikać od dołu/spodu(bo żeby nacisnąć to trzeba będzie palcować OLEDa).
Przy takiej miniaturyzacji dałbym TACT switche kątowe, czyli wlutowane w płytkę ale stojące pod kątem 90st. Wtedy klikało by się z boku jak jakiś budzik/zegarek/stoper
Przy takiej miniaturyzacji dałbym TACT switche kątowe, czyli wlutowane w płytkę ale stojące pod kątem 90st. Wtedy klikało by się z boku jak jakiś budzik/zegarek/stoper
- pimowo
Taka też była moja pierwsza myśl, ale nic nie mogłem znaleźć bo te "normalne" przyciski kątowe są zbyt duże.
Gdyby znaleźć odpowiednie przyciski (małe) można je dać miedzy OLEDa, a PCB
Gdyby znaleźć odpowiednie przyciski (małe) można je dać miedzy OLEDa, a PCB
- niveasoft
- Kontakt:
- pimowo
Może się mylę, ale te przyciski są tak samo szerokie jak te zwykłe, a jak tak to są za wielkie
Jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba w tym co zrobiłem, a mianowicie złącza... ISP można nie montować, a mogę zmienić otwory na dużo mniejsze- nic nie wlutujemy, a żeby zaprogramować uC to będzie trzeba docisnąć piny programatora. Nie będzie to chyba jakimś problemem ponieważ raz zaprogramowany uC będzie sobie po prostu działał. No może jeszcze jakaś, kiedyś ewentualna aktualizacja
Ale co zrobić z goldpinami dla DSow? Dać od spodu czy w bok to będą odstawać-tak źle i tak nie dobrze
Jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba w tym co zrobiłem, a mianowicie złącza... ISP można nie montować, a mogę zmienić otwory na dużo mniejsze- nic nie wlutujemy, a żeby zaprogramować uC to będzie trzeba docisnąć piny programatora. Nie będzie to chyba jakimś problemem ponieważ raz zaprogramowany uC będzie sobie po prostu działał. No może jeszcze jakaś, kiedyś ewentualna aktualizacja
Ale co zrobić z goldpinami dla DSow? Dać od spodu czy w bok to będą odstawać-tak źle i tak nie dobrze
- niveasoft
- Kontakt:
Jeden z nich ma 6mm x 6mm LINK
Zostaw to sobie na dwa dni a pomysł się znajdzie...
Kiedyś nawet kupiłem do tego jakieś warystory by zabezpieczyć linie, ale już nie znalazłem czasu by to poprawić. Warystory leżą i pewnie poleżą
To się nazywa "codzienne rozterki konstruktorów"pimowo pisze:Ale co zrobić z goldpinami dla DSow? Dać od spodu czy w bok to będą odstawać-tak źle i tak nie dobrze
Zostaw to sobie na dwa dni a pomysł się znajdzie...
Kiedyś nawet kupiłem do tego jakieś warystory by zabezpieczyć linie, ale już nie znalazłem czasu by to poprawić. Warystory leżą i pewnie poleżą
- niveasoft
- Kontakt:
@pimowo Na pulpicie mam kilka kartek a jedna z nich nazywa się zakupy.txt i tam zapisuję sobie pierdoły o których normalnie zapominam kupując części.
Zapisałem sobie "kątowe tact switche" i zobacz jakie cudo kupiłem za 1,2zł 10 sztuk
Teraz poleżą aż machniemy płytkę..sprawa się nie spieszy, ale niech już sobie leżą
Zapisałem sobie "kątowe tact switche" i zobacz jakie cudo kupiłem za 1,2zł 10 sztuk
Teraz poleżą aż machniemy płytkę..sprawa się nie spieszy, ale niech już sobie leżą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pimowo
Jakoś przegapiłem Twoją odpowiedz
Powiedz gdzie to kupiłeś, albo podaj jakiś model.
Powiedz gdzie to kupiłeś, albo podaj jakiś model.
- niveasoft
- Kontakt:
Wczoraj wróciłem z wyprawy to odpowiadam linkiem LINK
W międzyczasie paczka przyszła
W międzyczasie paczka przyszła